Cum să alegi arhitectul potrivit?

Un arhitect este acea persoană care se ocupă de proiectarea, design-ul şi controlul calităţii unei construcții. Acesta trebuie să știe atât legile de construcţie, cât și modalitațile de aplicare ale acestora.
Urmează pașii de mai jos și alege arhitectul potrivit:
1. Fă o scurtă triere. Contactează cât mai mulți arhitecți și pune-le întrebări cu privire la proiectul tău.
2. Fă o listă cu cei care ți-au inspirat încredere (cel puțin cinci dintre ei) și stabilește o întâlnire cu fiecare în parte.
3. Fă-ți dinainte o listă cu întrebările pe care vrei sa i le adresezi, întrebări din care să reiasă cunoștințele pe care acesta le are. De exemplu, adresează-i întrebări legate de expreriența pe care o are, de construcțiile proiectate de el, serviciile pe care vi le oferă și nu în ultimul rând întrebări legate de tarif sau programul de rendering 3D.
4. În cele din urmă, fă o comparație între ofertele pe care le-ai primit și analizează contractul și toate modalitățile de plată.
5. Pentru a face totul corect, semnează contractul în fața unu avocat / notar.

Vrei să construiești o casă sau vrei doar să o remodelezi? Atunci ai nevoie de arhitectul potrivit, care să îți ofere siguranța că rezultatul final va fi cel pe care ți l-ai dorit.

“Miza arhitecturii este eternitatea.”– Christopher Wren

Astfel, între tine și arhitect trebuie să existe o relație de colaborare eficientă. Tu trebuie să accepți părerea acestui profesionist, iar el trebuie să înțeleagă dorințele tale și să își construiască ideile în funcție de ele. În acest sens, proiectul tău va fi unul de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *